Boka ett julbord i fantastisk miljö! På Freadals Gård äter du ett smakfullt och närproducerat julbord. Du sitter i den gamla bondgården och några sitter till och med i egna bås, kanske hamnar du i kalvspiltan eller grisabåset?
Servering av julens läckerheter sker på plankor vid varje bord i fyra omgångar. Ni sitter således vid ert eget bord hela tiden.
Först kommer sillbordet med våra egna inlagda sillar, lax i olika former, röror och krämer m.m.
I den andra omgången kommer det kalla, så som julskinka, rökt rådjur, rökt kalkon och andra smarriga saker.
I den tredje omgången serveras det varma. Revbenspjäll, korvar från Hamra, klassiska lutfisken med pepparrotssås, julköttbullar, stuvad kål och givetvis Janssons frestelse m.m.
Den fjärde omgången kallar vi ost och dessertrundan. Då kommer kaxige Karl, Lyckliga Laila och Soliga Sonja att göra entré. Fantastiska närproducerade ostar. På bordet landar också päron, marmelader, oliver och annat gott. Tillsammans med ostarna finns det tryfflar, närproducerad fudge som smälter i munnen samt övriga juliga desserter.
Ni äter närproducerat så långt det är möjligt. Mer om vilka närproducenter vi samarbetar med kan ni läsa på vår hemsida.
Michaela Hamrelius, vår köksmästare, hälsar er välkomna till bords.
Boka ett säkert, närproducerat julbord. 699:-/person, barn upp till 14 år 299:- Antalet platser är begränsade.
Datum för julborden är 3,4,5,10,11,1217,18,19 december. Hitta en tid som passar dig!