fbpx

Vernissage och konstutställning 7 maj

Grafiker och akvarellmålaren Anne-Lie Sunmo ställer ut hos oss på Freadals Gård den 7,8,13,14 och 15 maj under gårdens ordinarie öppettider. Vernissage Lördag den 7 maj kl.12-16

Till vardags arbetar Anne-Lie som specialpedagog på en idrottsskola. Hon bor i Göteborg men  inspirationen till sina målningar och grafiska tryck har hon fått på Öland. Öland har ett speciellt ljus och otroligt vacker natur, som nästan är svår att avbilda. Det är helt enkelt för vackert!

Som konstnär vill Anne-Lie förmedla intryck i sina bilder. Hon vill skildra och gestalta, inte avbilda eller vara för övertydlig. Form och färg får ersätta detaljer. Förenklingen förstärker stämningar och intryck. Hon vill att bilderna känns i ögat hos betraktaren”

Anne-Lie började måla akvarell sommaren 2004. På Capellagården i Vickleby,Öland målades den första akvarellmålningen för konstnären Bo Mörnerud. Hon har också gått grafikkurs på Öland för grafikern och konstnären Kristina Hjelte samt målat akvarell på Visingsö för konstnären Håkan Groop

Välkomna att titta på Anne-Lie Sunmos konst.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
Email
X
X