”Rolling Stones till Håkan Hellström”

Konstutställning med Sten G Gustavsson 18-21 maj 2023 på freadals Gård
Sten har i hela sitt liv sysslat med bilder & musik, enskilt eller i kombination. I sin ungdom fotograferade han, tecknade och lärde sig spela gitarr. På 70-talet jobbade Sten på tryckeri och i skivhandel och startade sitt första band. Under 80-talets början studerade han Grafisk form på Konstindustriskolan i Göteborg och lärde sig mycket om färger, typsnitt och layout. Efter det hade Sten rambutik och sålde antika trycksaker & musikaffischer och jobbade med fotografier i eget labb. Under 90-talet upptäckte Sten datorns möjligheter att också skapa bilder & text.

Runt 2005 kände Sten en längtan efter att komma “back to basic”, alltså att måla med “riktiga” färger på verkliga dukar eller andra material och det har han fortsatt med och utvecklat. Oftast är det motiv från musiken, filmen och litteraturens värld, men även annat förekommer. Sten målar också på beställning och har haft utställningar under 10- & 20 talet. Offentligt representerad bl.a. med flera målningar på Valand-huset vid Avenyn och andra krogar runt om i Sverige, konstföreningar, sportklubbar, offentliga inrättningar m.m.

Fortfarande gör Sten affischer eller annonser till olika evenemang både på papper och för nätet. Sten överger aldrig sina tre ständiga följeslagare; MUSIK, BILD & TEXT

Öppettider
Torsdag 18 maj 12-18
Fredag  19 maj 12-20
Lördag 20 maj 12-18
Söndag 2 maj 12-17

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
Email