Julbord - 5 December
tor05dec18:00Julbord - 5 December
Evenemangsinfo
Boka ett julbord i fantastisk miljö! På Freadals Gårdskrog äter du ett smakfullt och närproducerat julbord. Du sitter i den gamla bondgården och några sitter till och med i egna
Evenemangsinfo
Boka ett julbord i fantastisk miljö! På Freadals Gårdskrog äter du ett smakfullt och närproducerat julbord. Du sitter i den gamla bondgården och några sitter till och med i egna bås, kanske hamnar du i kalvspiltan eller grisabåset?
Servering av julens läckerheter sker på plankor vid varje bord i tre omgångar. Ni sitter således vid ert eget bord hela tiden. Vi eftersträvar att leverera svenska råvaror från mindre lokala producenter i så stor utsträckning som möjligt.
Den första plankan är ett sillbord med vår egna inlagd sill med apelsin och nejlika, Brantevikssill, senapssill och löksill. På plankan hittar ni också vår egna lax med smak av vinäger och citron och örter, ägghalvor med Freadals räkröra och självklart potatis, vörtbröd och Freadals egna fröknäcke.
På den andra plankan kommer julskinkan från HamraGård, en av julens höjdpunkter, kompletterad med klassisk skånsk senap från Eslöv. Skinkan flankeras av smakrika korvar och rullsylta från HamraGård, vilt från Gåsevadsholms vilt, och en himla god läckökorv som man inte kan få för mycket av, till det vårt egna bröd och slungat smör.
På den tredje plankan hittar ni varma honungsmarinerade revbenspjäll, julköttbullar och våra härliga små prinskorvar. Därtill vår egna stuvade grönkål och Janssons frestelse.
Slutligen är det dags att sträcka på sig och ta sig till det gemensamma dessertbordet med smarriga karameller, choklad och praliner. Fantastiska ostar från Sommarhagens Gårdsmejeri. Hemlagade marmelader, julbakelser och självklart ris a´la malta med saftsås och te och kaffe.
Ni äter närproducerat så långt det är möjligt. Mer om vilka närproducenter vi samarbetar med kan du läsa om här.
Boka ett säkert, närproducerat julbord.
Vuxen: 699:-/person
Barn upp till 12 år: 299:-
Antalet platser är begränsade.
Tid
december 5(torsdag) 18:00