fbpx

juli, 2023

fre21jul19:00Event OverWest of Eden på Freadals Gård19:00

Evenemangsinfo

West of Eden är ett svenskt band med starka rötter i den engelska och irländska folkmusiken. Den 21 juli gästar dom Freadals Gård och gör en konsert i den vackra trädgården.

Under drygt 20 år har West of eden sakta men säkert byggt upp ett rykte som gjort dem till ett internationellt väletablerat band med regelbundna turnéer i Kina, Tyskland, Storbritannien & Benelux m.m.
Med ett högklassigt låtmaterial, starka texter, och med Jenny Schaubs kristallklara röst i centrum har West of Eden vant sig vid att bli benämnda som “The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine eller ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.
De senaste åren har inneburit hårt arbete för bandet. 2016 släppte man sitt uppmärksammade album Look To The West, en samling nyskrivna sånger som skildrar den stora svenska emigrationen till Amerika i slutet av 1800-talet. Detta följdes upp 2017 med jubileumsboxen ”No Time Like the Past”
2021 vände så West of Eden hem mot Sverige och tog sig an nationalskalden Evert Taube! På albumet TAUBE sjunger West of Eden för första gången på svenska. Den spännande uppdateringen av Evert Taubes visor färgas av den irländska atlantkusten och de skotska hedarnas musik.

En konsert eller ett album med West of Eden blir till en resa mellan akustiskt historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken.
Pris: 495:- inkluderar Freadals stora grillbuffé

Mer

Tid

(Fredag) 19:00

Biljetter

Tickets are not available for sale any more for this event!

X
X