fbpx

mars, 2023

lör11mar19:00Event OverKommer du ihåg känslan?19:00

Evenemangsinfo

En musikalisk 70-talsafton – fylld av låtar du ändå minns, på svenska. Konsertkvällen rör sig framåt i takt med uppsluppna arrangemang, soliga solon, solida grooves, svettig rock, dansant disco, och brustna ballader- och så alla dessa texter och berättelser. En kväll i igenkännandets glädje men definitivt också här och nu. Lill Lindfors , Pugh Rogefeldt, Sylvia Vrethammar, Svante Thuresson, Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund, Göran Fristorp m fl står på låtlistan.

Låtarna spelar huvudrollen i denna  konsertkväll. Eftersom alla texter är på svenska  vävs ändå  under kvällen samman en berättelse om 70-talet. Vi betraktar det som vi upplevde det där och då, med paralleller dragna till nutid. Berättelsen är mer existentiell än politisk, men låtvalet styr nedslagen i tiden,  och den egna upplevelsen sätts också  en omvärldskontext. Kvällen spänner över ett brett känsloregister, från djupt allvar till storskratt,  från lättsamhet till tyngd, från snällhet till satir. Allt med ett direkt och inkluderande tilltal till publiken. Stor plats för musikaliska utflykter,  i ett synnerligen svängigt och kompetent band.

MEDVERKANDE: 

  • Karin Klingenstierna, Sångerska, konferencier, moderator. Mångsidig scenperson och front som gör allt från att leda internationella konferenser till att sjunga på  jazzklubbar, arenor, kulturhus , festivaler  och i kyrkor.
  • Peeter Wiik, Gitarr, Sång Rutinerad performer i egen kraft ,  och musiker, senast med Per Fritzell och Jan Rippe i föreställningen Gott och Blandat.
  • Madelene Birgenius, Keyboard Flitigt anlitad pianist, och körledare, med rötter i gospel och pop. 
  • Matz Nilsson, Bas Legendarisk funk- och jazzbasist , en av grundarna till världsrenommerade Hawk on Flight. Hörs ofta med Claes Malmberg, Tommy Körberg och Jörgen Mörnbäck. Har själv spelat med flera av de artister vars låtar vi har på repertoaren.
  • Vanja Holm, Percussion, Sång  Populär ensemble – och teatermusiker, t ex i flera uppsättningar på Lorensbergsteatern.  Grundare av musikskolan Svängrummet. Medlem i Kurtans Damorkester
  • Per Boqvist, Trummor Frilansmusiker och arrangör. Har spelat med Per Erik Hallin och Claes Malmberg m fl.  För närvarande med i  Göteborg Wind Orchestra. Är också filosof, vilket underlättar beslutsfattandet i den här orkestern.

Mer

Tid

(Lördag) 19:00

Biljetter

Tickets are not available for sale any more for this event!

X
X