West Of Eden på Freadals Gårdskrog

fre09aug20:00West Of Eden på Freadals Gårdskrog

Evenemangsinfo

West of Eden är ett svenskt band med starka rötter i den engelska och irländska folkmusiken. Den 9 augusti gästar dom Freadals Gårdskrog och gör en konsert i den vackra trädgården.

I 25 år nu har det charmiga bandet West of Eden underhållit sin publik. Med sin egen musik djupt rotad i den engelska och irländska folkmyllan har de framgångsrikt släppt ett dussintals skivor och turnerat över stora delar av Europa och ända bort till Kina. Med ett högklassigt låtmaterial, starka texter, och med Jenny Schaubs kristallklara röst i centrum har West of Eden vant sig vid att bli benämnda som “The Best of contemporary folk” av Irish Music Magazine eller ”one of today’s most innovative folk bands” av Folkworld.

Sen genombrottet med albumet Rollercoaster 2001 (bästa nykomling på den svenska topplistan) har West of Eden ofta riktat blickarna utanför Sveriges gränser och samarbetat med legendariska musiker från bl.a. The Chieftains, Mark Knopflers band, Alison Krauss & Union Station samt den engelska folksångerskan Kate Rusby. Man har också varit värd för julkonserten Celtic Christmas som varje december säljer ut stora svenska och tyska scener.

2021 släppte de också albumet TAUBE där de gav nationalskalden Evert Taubes musik och texter lagom respektlösa och kärleksfulla uppdateringar med irländska förtecken. Just nu är West of Eden aktuella med temaalbumet och föreställningen Whitechapel.
En konsert eller ett album med West of Eden blir till en resa mellan akustiskt historieberättande intimitet och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med äkta kärlek och respekt för den keltiska musiken. Välkommen!

West of Eden är:
Jenny Schaub: Sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub: Sång, akustisk gitarr, mandolin
Lars Broman: Fiol
Henning Sernhede: Elgitarr, akustisk gitarr, banjo
Martin Holmlund: Kontrabas, elbas
Ola Karlevo: Trummor, bodhrán

Pris: 495:- inkluderar Freadals stora grillbuffé
Insläpp från kl.18.00, konsert 20.00

Tid

augusti 9(fredag) 20:00

Biljetter

Pris 495 kr

Hur många biljetter? -1 +

Total summa 495 kr